Gyakran ismételt kérdések

Kutyakerítés vagy villanypásztor?

Mi is az Ebőrző láthatatlan kutya kerítés?

Hogyan működik?

Mekkora területre alkalmazható az Ebőrző kutya kerités?

Hogyan tanulja meg a kutyám a láthatatlan kerités határait?

Makacs a kutyája?

Miben különbözik az Ebőrző láthatatlan kutyakerítés (Dogwatch) a többi márkától?

Működik-e az Ebőrző láthatatlan kutyakerítés minden kutyafajta esetében?

Olyan-e, mint egy elektromos kerítés vagy villanypásztor?

Hogyan működik a vevőnyakörv?

Árthat-e a kutyámnak?

Van-e garancia a termékeken?

Működik-e valójában az Ebőrző láthatatlan kutyakerítés?

Miért válasszam az Ebőrző kutya visszatartó rendszereket?Kutyakerítés vagy villanypásztor?

Nem villanypásztor, eltér a működése. Nincsenek látható vezetékek és nem a vezetékek érintésével jön működésbe, mint a villanypásztor esetében!
De ha mindenképp a villanypásztor szót akarjuk használni, akkor a rejtett villanypásztor kutyáknak, illik rá a legjobban. A rádióhullám állandóan jelen van egy meghatározott távolságban, zónában a vezetékek mentén az Eb-őr ző rendszereknél. Ezek a hullámok nem zavarnak semmit és nem ártalmasak. A villanypásztor időszakosan ad le impulzusokat (ami hallható is), amit a kutyák megéreznek és van mikor kijátszanak. A villanypásztor esetében nem lehet változtatni, hogy milyen távolságot hagyjon a kutya a vezetékektől, hisz szükséges az érintés a visszatartáshoz. Az Ebőrző rendszereknél, hogy milyen távolságot tartson a kutya a vezetéktől változtatható 0-6 m-ig is akár, de természetesen nem csak a kerités közvetlen közelébe telepíthető, hanem bárhova anélkül, hogy bármit is zavarna a vezeték. Az Eb őr ző kutyakerités rendszerek "alatt" nem tud átbújni a kutya. Villanypásztor esetében ha a növények benövik nem túl hatékony a működése. Az Ebőr ző rendszereknél nincs ilyen gond, hisz a rádióhullámokat akkor is leadja a vezeték a beállított nagyságra ha a vezeték a földben van. Kevésbé lehet hatékony a hagyományos villanypásztor ha szőrrel borított felülettel érintkezik. A szőr rendkívül jól szigetel. Ezt az Eb-őr ző úgy oldja meg, hogy a vevőnyakörvön lévő 2 pólus érintkezik a kutya nyaki bőrével. A 4 féle méretű pólus vagy érintkező lehetővé teszi azt, hogy bármilyen szőrzetű kutyára alkalmazhatóak legyenek a rendszerek, legyen az egy rövid szőrű magyar vizsla vagy egy hosszú szőrű puli. Az Eb or ző rendszerek sípszóval figyelmeztetik a kutyát ha az elkerülendő zóna közelébe ér.

Mi is az Ebőrző láthatatlan kutyakerítés?

Olyan láthatatlan kerítés, ami FM rádióhullámokat használva állandóan őrzi és "szemmel" tartja kutyáját. Belül tartja egy meghatározott területen és/vagy kizárja egyes helyekről.

Könnyű és olcsó megoldást nyújt az Ebőrző rejtett kerítésrendszer, ha szökik a kutyája vagy meg akarja óvni kertje egyes részeit, örökzöldjeit (pl.tuja). Belső készülékek alkalmazhatóak szobák, lépcsőfeljárók, étkezőasztal, ágyak stb. elkerítése esetében.

Hogyan működik?

A földbe rejtett vezetékeken ártalmatlan rádióhullámok közlekednek. A vevőrendszer a kutya nyakörvén felveszi a jeleket és figyelmezteti a kutyát, ha túl közel ért a számára kijelölt terület széléhez. A nyakörv rendkivül gyorsan reagál a zónába érve (0.125 mp), így a kutya azonnal vissza tud fordulni.

Mekkora területre alkalmazható az Ebőrző kutya kerités?

A rendszerek a kapubejáróktól, virágos kertektől (egy kertben akár több helyen is) egészen 40 ha-os telephelyek, tanyák körbekerítésére is alkalmas.Ha nem tudja elengedni tanyán, ipari vagy állatartó telepen kutyáit, mert kiszöknek, akkor ez a rendszer segít a megoldásban, anélkül, hogy felújítaná a kerítést.

Hogyan tanulja meg a kutyám a láthatatlan kerités határait?

A tanítási idő kb 1 hét. A vevőnyakörv kétféle sípszóval figyelmezteti a kutyát, ha közel ért a határvonalakhoz. Ezenkívül az impulzus zónában elhelyezett zászlók is segítik a tanítást, amelyek a tanítás után eltávolíthatók.

Makacs a kutyája? A Dogwatch megoldja.

Makacs kutyáknak a Dogwatch egyedülálló technológiát alkalmaz:
 • leggyorsabb reakcióidő 0,125 másodperc (Fastreact®);
 • QuickAlert®, a hagyományos sípszót és impulzus zónát megelőzően van egy gyors, figyelmeztető impulzus (nehezen tanítható kutyák esetében). Vásárló által állitható impulzus szaporaság;
 • AutoMemory®, a 4-5-6-os szintről magától ugrik egyet a szint, ha a kutya a tiltott zónába lép 24 órán belül a második alkalommal.

  Működik-e az Ebőrző láthatatlan kutyakerítés minden kutyafajta esetében?

  A rendszer minden kutyafajtára alkalmazott, kortól (5-6 hónap -tól, egyes esetekben korábban), mérettől függetlenül.Képes referencia

  Olyan-e, mint egy elektromos kerítés vagy villanypásztor?

  Nem. A rendszer rádióhullámok segítségével működik. Biztonságos kutyája és családja számára is. A vevőrendszer először sípszóval figyelmezteti a kutyát, ha ennél a pontnál tovább megy, akkor egy enyhe elektromos impulzust kap. Másrészt a láthatatlan kutyakerítés földbe rejtett és így nem akadályozza a kerti munkákat a villanypásztorral ellentétben.

  Hogyan működik a vevőnyakörv?

  A vevőrendszerek cserélhető elemmel működnek a tölthetőséggel szemben, mert a töltés ideje alatt nem hordaná a vevőrendszert a kutya és túlléphetne a határvonalakon. Egyes típusokban 2 év az elem élettartam.

  Árthat-e a kutyámnak?

  A Dogwatch (Eb őrző) termékeket világszerte állatorvosok és viselkedéskutatók ajánlják. Az elektromos impulzus gyenge hatású, nem okoz sérülést. Az elektromos nyakörv már 50 éve alkalmazott kutyakiképzésben.

  A tanítást követően (1 hét) a kutyák nem mennek a kutyakerítés közelébe, ami a célunk, így nem éri őket azt követően impulzus.

  Van-e garancia a termékeken?

  A termékeken 30 napos pénzvisszatérítési garancia van és ezentúl minden rendszer életreszóló garanciát hordoz (kivéve a Kertőrző leadó készülék 2 év).

  Működik-e valójában az Ebőrző láthatatlan kutyakerítés?

  A Dogwatch Inc. termékei világszerte alkalmazottak. A vásárlói elégedettség a 98,8%-ot is meghaladja.
  Ne aggódjon kutyájáért!
  Bízza kedvencét az Ebőrző rejtett kerítésrendszerre!

  www.dogwatch.com

  Az Eb-őrző Kft. által forgalmazott Dogwatch termékek nem tévesztendők össze egyéb ( Petsafe, Innotek, Canifuge ) kutyakerítés rendszerekkel!


  Copyright © 2005-2019 Eb-őrző Kft.


  Eb-őrző Kft.
  4033 Debrecen, György utca 16/b
  Adószám: 13561048-2-09
  Számlaszám OTP: 11738008 - 21454349
  Tel.: 30/656-1470