Ismertetők és videokA rádióhullámok által létrehozott zóna.
(video és leírás)

A rádióhullámok által létrehozott zóna nagyságának változtatása.
(video és leírás)

A vevőegység nyakörvre szerelése
(video és leírás)

A nyakörv megfelelő szorosságának beállítása.
(video és leírás)

A tanítási szintek változtatása az R7m-es és az R12m-es nyakörvön.
(video és leírás)

A tanítási szintek változtatása az R8-es és az R1200-as nyakörvön.
(video és leírás)

Elemcsere az R7m-es és R12m-es nyakörvben.
(video és leírás)

Elemcsere az R8-es és R1200-as nyakörvben.
(video és leírás)

Az ellenőrző lámpácska szerepe.
(video és leírás)

A státuszlámpa szerepe.
(video és leírás)

Tekintse meg a PT4-es leadókészüléket ismertető videonkat.
(video)

Tekintse meg az R7m-es és R8-as vevőkészülékeket ismertető videonkat.
(video)Általános használati útmutató az Ebőrző láthatatlan kutyakerítés rendszerekhezA láthatatlan kutyakerítés rendszer telepítéséhez kérje képzett eladóink segítségét!
Kérjük olvassa el a tájékoztatót, mielőtt bekapcsolná a rendszert vagy elkezdené a kutya tanítását!
Ne rövidítse le az idomítás időtartamát!
Tartsa a vevő- és leadórenszert gyerekektől távol!
Sose módosítson a beállításokon, ha a kutya viseli a vevőrendszert!
Az Ebőrző láthatatlan kutyakerítés 6 hónapos vagy annál idősebb kutyák esetében lehet alkalmazni, egyes fajtáknál akár fiatalabb korban is.
A gyártó kizárólagosan kutyák és macskák esetében javasolja a rendszerek alkalmazását!
Bár a készülék biztonságosan fel van szerelve villámlások esetére, ajánljuk a rendszer áramtalanítását és a vezetékek (LOOP) kihúzását a viharok idejére vagy ha huzamosabb ideig nincs a rendszer használatban.

Vevőrendszer (nyakörv)

A kutya viselte vevő nyakörv felismeri a kódolt rádióhullámokat, melyek a határvonalat jelentő vezetéken vándorolnak. A nyakörv hallható figyelmeztető hangot ad ki, amit elektromos stimuláció követ, ha a kutya túl közel kerül a lefektett vezetékhez. A nyakörvek cserélhető elemmel működnek és vízállóak, ha az elemsapka megfelelően zárva van.

Jellemzői

Állítható szíj: A vevőrendszer erre az állítható szíjra van rögzítve. Ezt a nyakörvet a hagyományos nyakörv felett helyezzük fel a kutya nyakára. A nyakörvet olyan szorosra kell állítani, hogy a vevőkészülék pólusai kapcsolatban legyenek a kutya bőrével. Az első néhány nap során ellenőrizni ajánlott a kutya nyakát, hogy ne legyen túl szoros a szíj, ne okozzon dörzsölődést. Ha a kutya a házban vagy kennelben van éjszaka, akkor vegyük le a nyakörvet. Az irritáció elkerülése miatt elenőrizze a kutya nyakát minden nap! A pólusok szorosságát ellenőrizze hetente!

Pólusok

A készülék egy adott méretű póluspárral jár. Az eladó dönti el a helyes méretű pólus kiválasztását a kutya szőrzete, bőrérzékenysége és nyaki formája alapján. Általában a rövid pólusok a rövid szőrű kutyáknál alkalmazott, a hosszú pólusok pedig a hosszú szőrűeknél. A pólusoknak érintkezniük kell a kutya bőrével, ahhoz, hogy a stimulációt érezze az eb. Egyes esetekben segít, ha a pólusoknál eltávolítunk a szőrzetből elősegítve a könnyebben érintkezést. Ezeket a pólusokat csak a készletben lévő kulccsal húzzuk meg felszereléskor, mert a helytelen szerszámok használatakor a vevőrendszerben kár keletkezhet a pólusok túlfeszítése esetén.

Fontos!
Ellenőrizze a pólusokat, hogy kellőképpen szorosan legyenek meghúzva. Tartsa tisztán a nyakörvet és a vevőrendszert.

Fontos! Amikor elkezdi a tanítást: győzödjön meg arról, hogy a pólusok érik a kutya bőrét. Próbálja meg elsimítani a pólusoknál a szőrt és a pólusokat a bőrre helyezni. Ha nem sikerül akkor a szőrzet rendkivül jó szigetelőként szolgálva a kutya nem érzi a stimulációt. Ez gyakran többszöri próbálkozásra sikerül puha és nagyszőrű kutyáknál. Ha nem jár eredménnyel ajánlott a szőrből egy kicsit nyírni. A nyakörv megfelelő beállitása: Állítsa a kutya fejét szimatoló állásba, ekkor a legkisebb a nyak kerülete. Ebben a pozícióban a hüvelykújunk férjen a pólus és a kutya nyaka közé:

Antenna

A vevőrendszer egy minden irányba terjedő antenna típust tartalmaz. Az efféle antenna használata biztosítja az optimális jelzés fogadást a hullámmezőben. Vagyis amint a kutya belép az elkerülendő zónába egyből impulzust kap.

Elem

Nézze meg az Ön által vásárolt vevőegység típusát, mielőtt elemet cserél. A vevőrendszerek egy darab 3.6 Voltos vagy 3.0 Voltos elemmel működnek. Az elemet a pozitív végével lefele helyezzük be az R-1200-as és R8-as típusú vevőrendszereknél (3.6 V). Pozitív végével felfele helyezzük be az R-1200m -es és R7-es vevőrendszereknél (3.0 V). Az elemsapkát, a túlfeszítés elkerülése érdekében a készletben levő kulcs lekerekített végével húzzuk meg.

Ellenőrző lámpácska

A vevőrendszer működését az ellenőrző lámpával végezzük. Tartsuk az ellenőrző lámpácskát a vevőrendszer pólusain, úgy, hogy annak két mélyedésébe illesszük a pólusokat. Vigyük azt a hullámmezőbe. Amikor a vevőrendszer észleli a rádióhullámokat a határvonalat jelentő vezetéktől akkor sípszó hallható. Ha tovább visszük a hullámmezőbe a rendszer átvált egy gyorsabb ütemű jelzésbe, ami a stimulációt jelenti - amit a kutya hall a fegyítés pillanatában - ezzel is figyelmeztetve az ebet.

Önkikapcsoló rendszer

A Dogwatch rendszer védi a kutyát a stimulációk sorozatától, - ha a kutya az elkerülendő övezetben tartózkodik akkor 15 másodperc után kikapcsol a rendszer magától, vagyis nem fegyíti a kutyát egyfolytában. Amíg viszont a kutya az elkerülendő zónában van 15 másodpercenként egy-egy figyelmeztető stimulációt kap.

A vevőrendszer összeszerelése

Helyezze a műanyag nyakörv külső felületére a vevőt pontosan a lyukakra. Helyezze a nyakörv belső felületére először a csont alakú alátétet a lyukak fölé a sima felülettel lefele a nyakörvre simulva. Tegye a szorító alátéteket a pólusok menetes végére és csavarja a pólusokat a lyukakba a vevőhöz. Használja a mellékelt szerelőkulcsot a pólusok meghúzásakor. Ne húzza túl, mert a vevőegység sérülhet. Ezzel rögzíthető a vevőrendszer a nyakörvhöz.

Az R-1200-as és R-1200m vevőrendszer programozása

A rendszer négy különböző szintre állítható és egy magában sípszó szintre. A sípszó szintjét egy a többinél hosszabb sípszó jelzi. Az első szint egy nagyon alacsony szintű stimuláció (fegyítés), ami sokszor elegendő a félénk kutyáknál. A kettes és hármas szint fokozottabb erősségű. A négyes fokozat kimondottan nehezen kezelhető kutyáknál alkalmazott. Telepítés esetén Az eladó állítja be kutyájának a megfelelő programozási szintet a tanítás alatt, amit később változtathat. Ha kutyája makacs és az alacsony fokozatokra nem reagál, akkor állítsa egyel nagyobb fokozatra a vevőrendszert. Minden szint állatbarátként (Pet Friendly) tervezett és egyik sem ártalmas a kutyára.


A vevőrendszer szintjének változtatása R-1200, R-1200m

Tartsd az ellenőrző lámpácska mágnes végét a vevő oldalához, a D betűhöz, ahol a Dogwatch felirat van (R-1200), pontosan a megjelölt két vonalka közé. R-1200m típusnál a bal oldalt, hátul és felül található a két vonalka. Folyamatosan tartva sípszók sorozata hallható, ahogy a szintek növekvő sorozatban változnak. Hosszú sípszó jelzi, hogy csak sípszó hallatszik az elkerülendő zónában és ebben az esetben nem ad stimulációt az ebnek. A következő fokozat az egyes. Egyesről vált a középső kettes szintre (két sípszó), arról vált a hármas szintre, közepesen magas (három sípszó), majd négyes magas szintre és végül vissza alacsony szintre (egy sípszó).
Minden stimulációs fokozat esetében is hallható a sípszó a stimulációt megelőzően, ami figyelmezteti a kutyát, hogy túl közel ért a határvonalhoz.
Amikor eléri a kívánt fokozatot a mágnest vegye el a vevőrendszertől. Ekkor a beállított szint az utolsóként elhagzott szint. Megjegyzés: a mágnes használatakor a következő alkalommal a vevő arról a szintről kezd, amelyikre be van állítva.

Az 1200-as rádióhullám leadó készülék

Ki(out)/Be(in) kapcsoló(Power): Ezzel kapcsolhatja ki és be a leadókészüléket. A piros lámpa jelzi a működést.

Hálózati kapcsolódási hely(PWR):A rendszer 220 V -ról üzemel. A tápegység vezetékes végét ide kell beilleszteni.

Földelés(GND): Egy zöld vezeték csatlakozik ide, amely a konnektor földelési pontjához van kötve.

A vezetékhurok kimenet(LOOP): Innen indul ki a vezeték, ami a kívánt területet veszi körbe. Ha jól van a rendszer bekötve a kijelző folyamatosan világít. Ha a vezeték elszakadt a világítás megszunik és azt egy sípszó is jelzi.

Hatótávolság(Range +/-): A vezetéken vándorló rádióhullámok a vezetékektől minden irányban terjednek amik egy hullámmezőt hoznak létre a vezeték körül. A hullámmező nagysága a hatótávolság gombbal állítható be. A hullámmező nagyságának növelésére a gombot fordítsa óramutató járásával megegyező irányba. A csökkentéshez pedig ellenkező irányba. A hatótávolság beállítható 0 m-tól egészen 6 m-ig. A hatótávolságot beállító gomb érzékeny, így, ha változtat a hullámmezőn bizonyosodjon meg arról, hogy hol is van az, mielőtt kiengedi a kutyáját. Ne változtasson a hatótávolságon, ha kutyája viseli a vevőrendszert.

Hullámmező

A hullámmezőnek két része van. Ha a kutya belép ide, akkor egy figyelmeztető sípszó hallható először. A sípszómező kb. az első 18%-a a hullámmezőnek. A kutya fegyítést kap, ha az elkerülendő mezőbe tovább megy. (Lásd még az önkikapcsoló címszót.)

Több kutya esetén

Az 1200-as rendszer is lehetőve teszi, hogy minden kutyánál más szintet alkalmazzunk.

Az Ebőrző rejtettkerítés működése

Gondolatban oszd fel a kertet két elválasztható övezetre.
 • A biztonságos övezet: itt a kutya szabadon játszhat, mozoghat.
 • Az elkerülendő övezet: ez a zóna, melyet a vezeték hoz létre. Amikor a kutya belép ebbe a mezőbe, a nyakán lévő vevőrendszer sípszót ad ki, amit fegyítés követ, ha tovább megy. Amikor a tanításnak vége, a kutya a biztonságos övezetben fog maradni.A vevőrendszer beállítása


Mielőtt elkezdenéd a tanítást, csatold fel a vevőrendszert a kutya nyakára.
 • Nagyon fontos, hogy szorosan, de kényelmesen legyen a nyakörv felhelyezve.
 • A kutya nyaka és az egyes pólusok közötti helyköz egy hüvelykujjnyinál ne legyen nagyobb.
 • A helyköz ellenőrzése során a kutyának a föld fele kell néznie (szimatoló állás), mert ekkor a legkisebb a nyaki kerülete.
 • Ha a nyakörv túl feszes, akkor a pólusok kidörzsölik a kutya nyakát.
 • Ha túl laza, akkor a kutya nem kapja meg a kellő fegyítést, ha az elkerülendő mezőbe lép.
 • Emlékezz, hogy rendszeresen ellenőrizd a kutya nyakát, nehogy kikezdje a nyakörv.
 • A gyártó kifejezetten ajánlja, hogy vedd le a nyakörvet, miközben a kutya a házban vagy kenelben tartózkodik.


A kutyát meg kell tanítani arra, hogy meddig mehet zavartalanul a kertben, valamint arra, hogy, hogy viselkedjen egyes esetekben.

 • A kertnek csak egy része az elkerülendő övezet.
 • A játszási idő nagyon fontos! Emlékezz, hogy nyomatékosítani kell a határvonalat és ne felejts el játszani sem a kutyával minden oktatás előtt és után.
 • A tanítási idő alatt ne dobj játékot vagy labdát az elkerülendő övezetbe.
 • A tanításnak több lépése van. Az eladó elkezdi az oktatást a sípszó üzemmóddal és az egyes vagy kettes fokozaton, a kutya fajtája és magatartásától függően. Majd elmagyarázza a következő lépéseket, hogy folytatni tudd a tanítást.
 • Ha bármilyen kérdés felmerül, fordulj az eladóhoz segítségért.


Fontos észbetartani:

 • Vegye le a vevőrendszert a kutyáról, ha a házban tartózkodik!
 • Rendszeresen ellenőrizze a kutya nyakát és győződj meg, hogy nem irritálja a pólus!
 • A tanítás ideje ne legyen több alkalmanként, mint 15-20 perc!
 • Tartsa a pólusokat tisztán. Mossa át a vevőegységet szappanos vízzel rendszeresen, különösen a szíj felőli oldalon!
 • Sose engedje a kutyának, hogy átmenjen a tiltott övezeten!
 • Ne vigasztalja a kutyát, ha az elkerülendő zónába megy és stimulációt kap!


Bővebb leírás található a csomagban, mely a telepítési útmutatót és a tanítás menetét is tartalmazza.


Ne aggódjon kutyájáért!
Bízza kedvencét az Ebőrző rejtett kerítésrendszerre!

www.dogwatch.com

Az Eb-őrző Kft. által forgalmazott Dogwatch termékek nem tévesztendők össze egyéb ( Petsafe, Innotek, Canifuge ) kutyakerítés rendszerekkel!


Copyright © 2005-2018 Eb-őrző Kft.


Eb-őrző Kft.
4033 Debrecen, György utca 16/b
Adószám: 13561048-2-09
Számlaszám OTP: 11738008 - 21454349
Tel.: 30/656-1470